Zoals ik eerder schreef, is adverteren in de zoekmachine Bing via Bing Ads een goede uitbreidingsmogelijkheid voor iedereen die ook al in Google adverteert via Google AdWords. Net als AdWords, is Bing constant bezig om hun advertentieplatform te ontwikkelen. De laatste toevoeging is een advertentie extensie die binnen AdWords nog niet beschikbaar is; Image Extensions.

Advertentie extensies zijn bedoeld om de advertentie te verrijken, zodat het voor de eindgebruiker makkelijk wordt om hun doel te bereiken. Denk hierbij aan een telefoonnummer, adres en extra links naar dieper gelegen pagina’s.

De Image Extensions zijn bedoeld om jouw advertentie in Bing meer te laten opvallen. Ze worden vertoond op zowel desktops als tablets. Je kunt maximaal 6 afbeeldingen toevoegen aan jouw advertentie. Bing is momenteel nog aan het experimenteren met layouts met meerdere afbeeldingen en zelfs een beschrijvingstekst er bij. Onderstaand een tweetal voorbeelden:

Bing Image Extensions

Bing image extensions

Zelf aan de slag

Om Image Extensions toe te voegen ga je in de Bing Ads interface via het tabblad Ad Extensions, naar Image Extensions en klik je vervolgens op ‘ Create ad extension’:

Bing interface

Geef vervolgens een titel, beschrijving en eventueel een link op. Dan de afbeelding zelf. De te gebruiken afbeeldingen kunnen een JPEG, PNG of GIF (zonder animatie) zijn. Er zijn 4 aspect ratio’s mogelijk (1.2 : 1, 4 : 3, 1.5 : 1 en 16 : 9). Ik adviseer om 1200 x 628 als dimensie aan te houden, je kunt vervolgens de afbeelding in de gewenste ratio’s croppen:

cropping

Zodra je de extensies hebt toegevoegd wordt deze meestal binnen een werkdag gekeurd. Zodra de extensies worden vertoond kun je vervolgens per Image Extension zien hoe vaak deze vertoond is, en tot hoeveel klikken dit heeft geleid. Onderstaand een Image Extension ‘in het wild’. Ik ben ze alleen nog in deze vorm tegen gekomen. Heb jij al een advertentie gezien met meerdere afbeeldingen? Laat het me weten!

Bing Image Extension voorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *